![]() |
| biskut yang telah siap |
Resepi
1 1/2 kg Tepung Gandum
900 gram Minyak Sapi
1 sudu teh garam
1 cawan gula halus yang telah dikisar
(sikit kan..jimat n sedap)
Kaedah
Masukkan tepung+gula(yang telah dikisar) + garam ke dalam mangkuk (A)
Panaskan minyak sapi sehingga betul2 cair (sampai warna mcm minyak tau). Then tunggu 10 minit bagi dia suam2 sikit..(kalau tuang panas2 nnti susah ampa nk gaul sbb hangat)
Tuangkan minyak sapi ke dalam bahan-bahan (A) tadi dan gaulkan sehingga boleh dikepal..(minyak sapi tu tuang sikit-sikit tau, jangan tuang sekali gus takut adunan jadi lembik nanti.
Buat bentuk ikut suka sendiri..macam aku wat ja bentuk bulat senang..
Panaskan dalam microwave selama 20 minit suhu 15 darjah celcius.
Meh tengok gambar plak...
![]() |
| tepung gandum+garam+gula |
![]() |
| panaskan minyak sapi sampai cair mcmni tau.. |
![]() |
| ni la rupa adunam setelah digaul |
![]() |
| tengah menguli adunan (buat bulat2)..thats me yg nmpk tapak tangan.. |
![]() |
| sesi membakar di dalam microwave.. |
![]() |
| dh siap dibakar |
![]() |
| masukkan dalam paper cup (ikut la kalau xmau masukkan pun xpa) |








No comments:
Post a Comment